TRANSLATE

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Osatutkinnot tulivat tutkintorakenteeseen 2008 - 2010

Tallennetuotannon osatutkinto tuli mahdolliseksi viimeisessä perustutkintojen uudistuksessa. Uudet tutkinnon perusteet tulivat voimaan kesällä 2012.

Viimeisin perustutkintojen uudistus vuosina 2008 - 2010 vahvisti edelleen tutkintojen työelämälähtöisyyttä ja osaamisperusteisuutta. Valinnaisuutta ja joustavuutta lisättiin merkittävästi, ja elinikäisen oppimisen avaintaitojen osuutta vahvistettiin. Tutkintoihin tuli mahdollisuus valita osia muista tutkinnoista (pt, at, eat, amk) ja koulutuksen järjestäjille tuli mahdollisuus tarjota paikallisia tutkinnon osia työelämän ja yksilöiden tarpeisiin vastaamiseksi. Peruskoulutuksessa koko tutkinnon suorittaminen on lähtökohtana, mutta tutkinnot on mahdollista suorittaa myös osa kerrallaan. Tutkinnon laajentaminen yksilöllisesti on mahdollista, jos se on työelämän tarpeiden tai yksilön työllistymisen kannalta tarpeen. Osaamisperusteisuus näkyy vahvasti tutkinnoissa. Tutkinnon osat suunnitellaan työelämän toimintakokonaisuuksien pohjalta, ja ammattitaitovaatimukset on määritelty työelämässä vaadittavana osaamisena.

Lähde: OPH Tutke 2 lausuntopyyntö: Ammatillisten tutkintojen kokonaisuudesta (luonnos 26.4.2013)

1 kommentti:

  1. Monilla koulutuksen järjestäjällä on vielä vanhaa tietoa, joka olisi syytä päivittää. Nyt on todellakin mahdollista suorittaa myös osatutkinto esimerkiksi Tallennetuotannosta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Palaamme asiaan ja julkaisemme komenttisi.