TRANSLATE

perjantai 3. toukokuuta 2013

Tallennetuotannon koulutus


Osatutkinnon suorittajalta vaaditaan Audiovisuaalisen tuotannon (30 ov) opinnot tai vastaavat tiedot. Osatutkintoa suorittamaan voi hakeutua, myös muulta kuin av-alalta. Tällöin tuktinnon suorittajan kanssa yhdessä suunnitellaan puuttuvat opinnot joustavan opintopolun periaatteiden mukaisesti. Tutkinto on suunniteltu erityistä tukea tarvitsevalle opiskelijalle. Tallennetuotannon tutkinnonosa on laajuudeltaan 20 ov. 

Tallennetuotannossa on tarkoitus tehdä alkuperäiskohteesta mahdollisimman tarkkoja tallenteita. Tallennusmuoto tänä päivänä on yleensä digitaalinen. Tallenteet voivat olla valokuvia, videoita tai kolmiulotteisia havainnekuvia tallennettavasta kohteesta. Tallenteet voivat olla myös jo aiemmin tallennettujen analogisten tallenteiden digitaalisia kopioita. 

Erityisosaaminen, mitä tallennetuotannossa tarvitaan liittyy itse tallennusprosessiin, että arkistointiin ja verkkojakeluun. Käytössä on av-viestinnän välineet, mutta toisin kuin valokuvauksessa ja ohjelmatuotannossa, tallennetuotannossa ei pyritä visuaalisuuteen eikä taiteellisuuteen, vaan teknisesti arkistokelpoiseen kuvanlaatuun. Tallennetuotannon kuvauskohteena on mm. aineellinen ja aineeton kulttuuriperintö. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Palaamme asiaan ja julkaisemme komenttisi.