TRANSLATE

keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Valvontakameroiden kuvat usein tuhruisia – laatu rapisee tallennusvaiheessa

YLE Kotimaa 

Valvontakameroiden kuvat usein tuhruisia – laatu rapisee tallennusvaiheessa

Rötöstelijöiden kuvien julkaiseminen on yleistynyt sosiaalisessa mediassa, kun kauppiaat ovat alkaneet etsiä jopa näpistelijöitä niiden avulla. Tekijöiden tunnistaminen tuhruisista kuvista ei ole helppoa. Nykytekniikan aikakaudella valvontakameroiden huono laatu ihmetyttää.

Valvontakameroissa voi riittää tehoa, mutta laadukkaiden kuvien tallentaminen langattomasti on ongelmallista.  

Valvontakameroiden heikkoa laatua on hämmästelty sosiaalisessa mediassa, kun kauppiaat julkaisevat näpistelijöistä kuvia, joista ei meinaa saada mitään selvää. Tekniikka on kehittynyt viime vuosina sellaisella vauhdilla, että jopa kännyköillä saa tarkempia kuvia liikkuvasta kohteesta. Myös valvontakameroilla voi saada hyviä kuvia, mutta laatu rapisee tallennusvaiheessa.

– Kuvan siirtäminen langattomasti vaatii aika paljon. Bittivirta, jolla kuvaa syötetään kovalevylle, on pidettävä melko pienenä. Tällöin koko ja resoluutio kärsivät, eikä luvassa ole kovin hyvää valokuvaa, kertoo Jussi Elomaa kamera- ja valokuvausliike Rajala Pro Shopista.

Muovilinssillä sumeaa kuvaa

Aina valvontakameroiden huonosta laadusta ei voi syyttää tietoliikennettä.

Rahakin ratkaisee. Myynnissä on myös halpoja turvakameroita, joissa on muoviset linssit. 

– Niillä ei voi edes olettaa saavansa hyvää kuvaa. Linssiltä vaaditaan aika paljon, kun se laitetaan pieneen tilaan ja kuvaan halutaan saada mahdollisimman laaja alue, Jussi Elomaa toteaa.

Riistakamera tallentaa muistikortille

Valvontakameran sijaan moni käyttää esimerkiksi kotinsa suojaamiseen riistakameraa. Sillä saa melko laadukasta kuvaa, mutta tallentamiseen liittyy yksi merkittävä ongelma.

– Ainakin osa riistakameroista tallentaa muistikortille eikä lähetä kuvaa eteenpäin. Näin talteen saadaan isompiresoluutioista kuvaa. Rikollinen voi kuitenkin nähdä tällaisen kameran ja tuhota sen sisällön, Jussi Elomaa toteaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Palaamme asiaan ja julkaisemme komenttisi.