TRANSLATE

torstai 19. marraskuuta 2015

Marraskuun uutuuskirjat / Täytetyn sämpylän dilemma

 
Avaa viesti selaimessa
 
 
 Täytetyn sämpylän dilemma

 

 
 
hanna virusmaki (120 x 152)
 
Kuulutko niihin, jotka eivät osaa syödä palavereissa? Nyt olisi hyviä uutisia: palavereissa ei ole pakko panna suuhunsa mitään – eikä niissä ole pakko tarjota mitään! Muun muassa tämä käy ilmi kirjasta Toimistotyöläisen ruokapäivä, joka pureutuu työhyvinvointiin ja työkyvyn säilyttämiseen ravitsemuksen kautta. Äärimmäisen kiinnostava aihe!

Mutta palataan ensin siihen palaveriin.

Kello on yksitoista. Tuossa edessä on palaveripöytä, jolla monet tärkeät päätökset odottavat syntymistään. Pöydällä on paljon muutakin: kahvia ja teetä; karamelleja, muhkeita täytettyjä sämpylöitä, keksejä, hedelmiä.

Otan kahvia. Sitäkin ihan turhaan, kun aamulla join jo ison kupillisen. Paljon puhumisen ja painavien asioiden keskellä kahvi kuivaa suuta. Palaveri etenee ja aika kuluu. Maha alkaa murista: on lounasaika. Mutta jättisämpylän syöminen ja omien näkökantojen perusteleminen eivät ainakaan minulta onnistu yhtaikaa.

Neuvottelupöydässä on tahoja, joiden kanssa pitäisi pystyä kommunikoimaan asiallisesti ja arvokkaasti. Tuntuu kiusalliselta. Kuulevatko muut mahani murinan? Mitä jos tartun sämpylään mutta en saakaan syötyä sitä kauniisti? Annanko huonon vaikutelman itsestäni ja työnantajastani?

Yhtä noloa on jättää tarjoomukset koskemattomiksi, kun ne kuitenkin on pöytään tuotu. Pois heittäminen ja tuhlaaminen aiheuttavat tunnontuskia.

Mikä ongelmavyyhti pelkistä palaveritarjoomuksista! Ja niin tuttua monelle. Viisainta olisikin, että palavereissa ei tarjottaisi mitään ja että palavereja ylipäätään ei järjestettäisi lounasaikaan. Että annettaisiin ihmisten rauhassa nauttia lounas ruokalassa, ravintolassa tai taukohuoneessa. - Se nimittäin olisi kannattavaa sekä yritykselle että kansantaloudelle, kun oikein isolla pensselillä maalataan.

Lisää ison pensselin ajatuksia löydät marraskuun muista uutuuskirjoistamme. Nautitaan huoneenlämpöisinä.

Hanna Virusmäki
kustannustoimittaja

Talentum Pro
 
 
 
 
 
 

Kirjauutuudet marraskuu 2015
 

 
 
 
Tilaa nyt kirjeen kirjat tarjoushintaan
 
hinnat ovat voimassa vain Talentumin verkkokaupassa 8.12.2015 saakka. Toimituskulut alkaen 5 euroa, yli 50 euron tilaukset toimituskuluitta.

 
 
 
 
 
 
toimistotyolaisen ruokapaiva (220 x 313)
 
Toimistotyöläisen ruokapäivä
 
Reijo Laatikainen, Henna Rannikko

Toimistotyöläisen hyvinvointia, vireystilaa, työtehoa ja -terveyttä koetellaan kaiken aikaa. Avainasemaan nousee hyvä ravitsemus. Mutta miten tieto kääntyy teoiksi, kun työ on ykkösprioriteetti?

Toimistotyöläisen ruokapäivä antaa räätälöidyt ohjeet työpäivän ruokavalintoihin aamukahvista palaveriin ja asiakasillalliseen. Kirja on hyödyksi myös työnantajalle, sillä ravitsemus on liikunnan ohella helpoin, halvin ja nopein tapa parantaa työntekijöiden terveydentilaa ja jaksamista töissä. Hyvä ravitsemustila luo sekä välitöntä että pitkälle tulevaisuuteen kantavaa hyvää oloa ja terveyttä!

272 sivua, norm. 39 e, nyt 31 e
Saatavana myös sähköisenä eKirjana.

 
 
Tilaa kirja >>
 
 
 
 
 
 
rytmihairio (220 x 271)
 
Rytmihäiriö – Tartu mahdollisuuksiin tai kuole
 
Kirsi Piha

Rytmihäiriö syntyy, kun yritykset yrittävät toimia vanhoin keinoin modernissa maailmassa. Maailma on muuttunut kommunikatiivisemmaksi - pysyvästi. Samalla asioiden sykli on merkittävästi nopeutunut.

Miten organisaatiot voivat kehittää rohkeaa tapaa tarttua mahdollisuuksiin? Miten kaapataan kommunikaatiovalta? Kirjan avulla pääset uhkakuva-ajattelusta mahdollisuuksien maailmaan, jossa voi kehittyä, johtaa mainetta ja kasvattaa liiketoimintaa.

238 sivua, norm. 45 e, nyt 36 e
Tulossa myös sähköinen eKirja.
 
 
Tilaa kirja >>
 
 
 
 
 
 
syvaoppimisesta syvajohtamiseen (220 x 312)
 
Syväoppimisesta syväjohtamiseen
 
Vesa Nissinen, Tommi Kinnunen, Sakari Jorma

Syväoppimisesta syväjohtamiseen jatkaa syväjohtamista käsittelevien kirjojen sarjaa. Johtajana toimimista avataan nyt entistäkin henkilökohtaisemmalla tasolla. Kirjasta löytyy runsaasti kokemuksia ja ajatuksia syväjohtamisesta maamme huippujohtajien kertomana.

Kirjassa syvennetään myös aikaisempien syväjohtamista käsittelevien kirjojen sisältöä siten, että toimiviksi todistettuihin malleihin tarjotaan uusia käytännön näkökulmia. Lisäksi mukana on joitakin tutkimusten myötä esille nousseita viitekehyksiä, joiden myötä oppimista voidaan tehostaa niin yksilö-, ryhmä- kuin työyhteisötasollakin.

209 sivua, norm. 69 e, nyt 55 e
Saatavana myös sähköisenä eKirjana.

 
 
 
Tilaa kirja >>
 
 
 
 
 
 
myynti on rikki (235 x 333)
 
Myynti on rikki - B-to-B-myynnin uusi aika
 
Kalle Laine

Myynti ja myyjät ovat hukassa. Asiakkaan ostoprosessi on entistä näkymättömämpi. Tästä huolimatta myynti toimii vanhalla reseptillä, jolloin tulokset laskevat ja toiminta on entistä tehottomampaa. On siis uuden B-to-B-myynnin aika.

Kirjassa käsitellään konkreettisesti uudentyyppistä myyntiä kolmesta eri näkökulmasta:
– Millainen organisaatio ja myyntikulttuuri mahdollistavat onnistumisen jatkossa?
– Mitkä ovat keskeiset muutokset asiakkaan toiminnassa?
– Millainen on tulevaisuuden huippumyyjä?

Tätä kirjaa ei ole kirjoitettu kellarin uumenissa, vaan asiakkaiden parissa sekä esiteltyjä työkaluja ja menetelmiä kentällä testaten!

229 s., norm. 59 e, nyt 47 e
Tulossa myös sähköinen eKirja.

 
 
Tilaa kirja >>
 
 
 
 
Verkkopalvelumme ovat käytössäsi, kun posti ei kulje
 
Postin aikavälille 19.11.-4.12. ajoittuvat työtaistelutoimet vaikuttavat postitse toimitettavien lähetysten toimitusaikoihin. Emme voi taata Talentum Shopin tuotteille normaalia 2-4 päivän toimitusaikaa.

Muistathan, että suuri osa bisneskirjavalikoimastamme on saatavilla myös sähköisinä e-kirjoina, jotka saat heti tilauksen jälkeen käyttöösi.

Verkkokirjahylly-palvelumme tarjoaa bisneskirjojen lisäksi kattavan valikoiman juridiikan, talouden ja verotuksen kirjallisuutta digitaalisesti. Fokus-palvelustamme löydät jatkuvasti päivittyvät ko. aihealueiden digitaaliset teokset. Tilaa maksuttomat koekäyttötunnukset Verkkokirjahyllyyn ja Fokukseen osoitteessa http://fokus.talentum.fi/koekäyttö - pääset hyödyntämään sisältöjä vaikka heti!
 
 
 
 
 
 
elinkeinoverolaki kaytannossa (235 x 328)
 
Elinkeinoverolaki käytännössä
 
Matti Kukkonen, Risto Walden

Kirjassa käsitellään elinkeinotoiminnan harjoittamisesta syntyvien tulojen ja menojen verotuksen periaatteet ja laskentasäännökset. Liiketaloudelliset tapahtumat käsitellään sellaisina asiakokonaisuuksina kuin ne ilmenevät elinkeinotoimintaa harjoitettaessa. Verokysymyksiä tarkastellaan liiketoiminnan elinkaaren mukaan toiminnan aloitusvaiheesta säännöllisten vuositulojen ja -menojen kautta yritysrakenteiden muuttamiseen ja toiminnan lopettamiseen.

3., uud. p., 550 s., norm. 98 e, nyt 78 e
Teos on luettavissa sähköisenä Verkkokirjahyllyssä.
 
 
 
Tilaa kirja >>
 
 
 
 
 
 
Säätiö - käytännön käsikirja (235 x 326)
 
Säätiö - Käytännön käsikirja
 
Antti Hannula, Kai Kilpinen, Torsti Lakari

Kirja on uudistuvan säätiöoikeuden perusteos, käytännöllinen käsikirja kaikille säätiöiden parissa työskenteleville. Kirjassa käsitellään mm. säätiöiden perustamiseen ja hallinnointiin sekä hyvään hallintotapaan liittyviä kysymyksiä, hallituksen tehtäviä ja säätiöiden suhdetta viranomaisiin. Lisäksi selvennetään säätiöiden verotusta niiden toiminnan ja rakennemuutosten yhteydessä. Uusi säätiölaki tulee voimaan 1.12.2015, mikä tekee kirjasta erityisen ajankohtaisen.

2., uud. p., 184 sivua, norm. 95 e, nyt 86 e
Teos on luettavissa sähköisenä Verkkokirjahyllyssä.
 
 
 
Tilaa kirja >>
 
 
 
 
 
 
Kuluttajansuojaoikeus (235 x 334)
 
Kuluttajansuojaoikeus
 
Anja Peltonen, Kalle Määttä

Millä edellytyksin kuluttajansuojalakia voidaan soveltaa? Miten hyvän tavan vastaisen markkinoinnin ja sopimattoman menettelyn rajat on lainsäädännössä ja oikeuskäytännössä vedetty? Miten sopimusehtoja säännellään sekä sopimuksia sovitellaan ja tulkitaan kuluttajansuojalain mukaan?

Kuluttajansuojaoikeuden tietopaketti tarjoaa vastauksia kuluttajansuojalainsäädännön tulkintaongelmiin kotimaisen ja laajan EU-oikeudellisen aineiston pohjalta. Lisäksi lainopillista näkökulmaa on vahvistettu EU:n kuluttajansuojalainsäädäntöön otetuilla käyttäytymistaloustieteellisillä näkökohdilla.

616 sivua, norm. 110 e, nyt 88 e
Teos on luettavissa sähköisenä Verkkokirjahyllyssä.
 
 
 
Tilaa kirja >>
 
 
 
 
 
 
terveysoikeus (235 x 333)
 
Terveysoikeus
 
Lasse Lehtonen, Mirva Lohiniva-Kerkelä, Irma Pahlman

Terveysoikeus käy läpi terveydenhuoltojärjestelmän keskeiset oikeudelliset kysymykset, lainsäädännön ja oikeuskäytännön. Teoksessa käsitellään perusteellisesti terveydenhuollon ammattihenkilöstön valvonta ja velvollisuudet, potilasasiakirjojen laatiminen ja käsittely sekä potilaan oikeudet ja oikeusturva.
Teos on erinomainen käsikirja kaikille terveydenhuollossa työskenteleville.

404 sivua, norm. 80 e, nyt 68 e
Teos on saatavana myös Fokuksessa.
 
 
 
Tilaa kirja >>
 
 
 
 
 
 
Työpaikan lait ja työsuhdeopas 2016
 
Työpaikan lait ja työsuhdeopas 2016
 
Kimmo Nieminen (toim.)

Työpaikan lait ja työsuhdeopas 2016 on HR:n, luottamushenkilöiden, työsuojeluhenkilöstön ja esimiesten tarpeisiin suunnattu tiivis käsikirja työsuhteesta. Teoksesta löytyy helposti vastaus yksittäiseen ongelmatilanteeseen työpaikalla, ja se on avuksi työsuhteeseen liittyvien lakien soveltamisessa.

Teos on yhtäältä työsuhdeopas, jossa on selkeästi ja havainnollisesti käsitelty työntekijän ja työnantajan oikeuksia ja velvollisuuksia. Toisaalta se on myös ajantasainen säädöskokoelma keskeisimmistä työnsuhteeseen liittyvistä laeista ja asetuksista. Kirja on jokaisen työpaikan perusteos!

358 s., norm. 64 e, nyt 54 e
Teos on luettavissa sähköisenä Verkkokirjahyllyssä.
 
 
 
Tilaa kirja >>
 
 
 
 
 
 
Hallintomenettelyn perusteet 2015
 
Hallintomenettelyn perusteet
 
Heikki Kulla

Teos on yleisesitys hyvän hallinnon periaatteista ja hallintomenettelyn ­oikeudellisista perusteista. Siinä käsitellään hallintolain ja muun lainsäädännön pohjalta hallinnon oikeusperiaatteita ja hallintomenettelyn ­keskeisiä lohkoja, kuten esteellisyyttä, kuulemista, päätöksen perustelemista, sähköistä asiointia ja viranomaisten toiminnan julkisuutta. Hallintomenettelyn eurooppalaistuminen on näkyvästi esillä. Uudessa painoksessa käydään läpi uutta oikeuskäytäntöä, lainmuutoksia ja tuoretta oikeuskirjallisuutta.

9., uud. p., 546 s., norm. 87 e, nyt 69 e
Teos on luettavissa sähköisenä Verkkokirjahyllyssä.
 
 
 
Tilaa kirja >>
 
 
 
 
 
 
978 952 14 2051 1 ulosotto oikeus ii ulosmittaus ja myynti (235 x 334)
 
Ulosotto-oikeus II - Ulosmittaus ja myynti
 
Tuula Linna, Tatu Leppänen

Teoksessa käsitellään ulosottokaaren ulosmittausta, myyntiä ja tilitystä koskevia säännöksiä. Kirja sisältää asiantuntevaa ja käytännönläheistä tietoa mm. palkan ulosmittauksesta, velallisen suojasta, keinotekoisista järjestelyistä ja muista sivulliskysymyksistä, kuolinpesän osuuden ja yhteisomistusesineen ulosmittauksesta sekä eri myyntimuodoista.

Kirjassa käsitellään lisäksi ulosmittauksen vaihtoehtoja, kuten maksuaikaa sekä maksusopimusta ja -suunnitelmaa. Teoksessa on otettu huomioon myös myyntisäännöksiä koskevat uudistussuunnitelmat.

2., uud. p., 782 sivua, norm. 130 e, nyt 104 e
Teos on luettavissa sähköisenä Verkkokirjahyllyssä.
 
 
 
Tilaa kirja >>
 
 
 
 
 
 
suomen laki i iii taustaton ei vuosilukuja (240 x 317)
 
Suomen Laki II 2015
 
Suomen Laki -teokset sisältävät kattavasti lainsäädännön eri oikeusaloilta. Säädökset on ryhmitelty aihealueittain ja toimitettu ajantasaiseksi. Säädöstekstin lisäksi mukana on runsaasti säädösviitteitä, voimaantulosäännöksiä ja oikeustapauksia sekä kattava asiahakemisto, joka helpottaa tiedon löytämistä. Lakeihin kohdistuneet muutokset ja esityöt on lueteltu jokaisen lain alussa.

Suomen Laki II 2015 sisältää seuraavat osiot:
Viestintä, liikenne ja kuljetukset • Rikosoikeus • Prosessioikeus • Valtio-oikeus • Yleishallinto-oikeus • Hallintoalueet ja itsehallinto • Kansainväliset suhteet ja ulkomaalaiset • Kolmansien maiden kansalaiset ja työvoiman vapaa liikkuvuus • Turvallisuus ja yleinen järjestys • Turvallisuus ja maahantulo • Opetus- ja sivistystoimi.

2650 sivua, norm. 240 e, nyt 192 e, kestotilaus 168 e
 
 
 
Tilaa kirja >>
 
 
Tulossa joulukuussa
 
 
 

Lean asiantuntijatyön johtamisessa

Kehitä kokeillen - Organisaation käsikirja

Kun joudut irtisanomaan

Peilejä johtamiseen

Paikallinen sopiminen ja sopimukset

Työsuhteen pelisäännöt

Työpaikalla nähtävänä oltava lainsäädäntö 2016

JIT 2015 -sopimusehdot - Käytännön käsikirja

Kiinteistöjen ja osakehuoneistojen verotus

Sopimustulkinta - Teoria, vaiheet, menettely

Kilpailunrajoitusvahinko

Maankäyttö- ja rakennuslaki

Yhdistykset ja säätiöt 2016

Rikosoikeus ja oikeudenkäynti 2016

Suomen Laki III 2015

 
 
 
 
Tilaa
Kerro kaverille
 


 
 
talentumpro 660px (660 x 41)
 
Talentum / Lakimiesliiton Koulutuksen seminaareja
 
 
 

Julkisten hankintojen ajankohtaispäivä - uusi hankintalaki 2016, 24.11.

Kiinteistötransaktiopäivä 2015, 25.11.

Tilinpäätös- ja verosuunnittelu 26.11.Työoikeusriitapäivä1.12.

Kuolinpesä, perilliset ja velat 8.12.

Palkanlaskijan ajankohtaispäivä 10.12.

 
 
Lakimiesliitonkoulutus.fi >>
 
 
 
 
 
 
 
Mikäli et jatkossa halua meiltä postia, lähetä siitä tieto asiakaspalveluumme.
(Osoitelähde: Talentum Media Oy:n asiakasrekisteri)
(Älä vastaa tähän viestiin sähköpostin vastaa-toiminnolla. Viesti on lähetetty osoitteesta, jota ei lueta säännöllisesti.)
Rekisteriseloste
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Palaamme asiaan ja julkaisemme komenttisi.