TRANSLATE

perjantai 11. joulukuuta 2015

Työväen arkisto ryhtyi tallentamaan muistoja työstä ja arjesta

Kuusankoskella poikkeuksellisen laaja teollisuusperinnehanke — Työväen arkisto ryhtyi tallentamaan muistoja työstä ja arjesta

KS 10.12.2015

Kuusankoskella on käynnistynyt suurhanke, joka tallentaa muistitietoa tehdastyöstä ja arjesta teollisuuspaikkakunnalla.

— Aikaisemmin Suomessa ei ole tehty vastaavaa tästä aiheesta tällä tasolla. Tehtaita koskevia keruita on kyllä toteutettu. Nyt laajennamme tutkimuksen käsittelemään koko paikkakuntaa, sillä tehdas on yhdistänyt alueen ihmisiä, sanoo idean isä, Työväen arkiston tutkija Pete Pesonen.
Firabelitöistä väitöskirjaa tekevä Pesonen kiinnostui Kuusankoskesta, kun hän vieraili tänä vuonna Taideruukin näyttelyssä Työnumero 105.
Kuusankoskelaisia haastattelee Pesosen lisäksi eläkkeellä oleva toimittaja Eijaleena Martikainen. Tämä käyttää materiaalia myös blogissaan Min Kuusas.
Toden teolla hanke käynnistyy ensi keväänä, jolloin Kuusankoski-Seura ryhtyy vetämään hankkeeseen liittyviä, kaikille avoimia perinnepiirejä. Aineisto tallennetaan Työväen arkiston yhteydessä toimivaan Työväen muistitietotoimikunnan arkistoon.
— Tietoja voivat käyttää esimerkiksi akateemiset tutkijat, sukututkijat, historioitsijat ja kirjailijat, Pete Pesonen kertoo.

Tiina Aho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Palaamme asiaan ja julkaisemme komenttisi.