TRANSLATE

lauantai 5. maaliskuuta 2016

Hyytävä Suomi-arvio julki: ”Hallituksen toiminta on katastrofaalista”


Entinen pankkiiri ja nykyisin muun muassa Financial Timesin talouskolumnisti Frances Coppola kuvailee Suomen tilannetta tylyin sanoin tuoreessa blogissaan.
 
-Vain yksi asia estää Suomen taloutta romahtamasta, ja se on Euroopan keskuspankin EKP:n rahapolitiikka. Negatiiviset korot ja määrällinen elvytys ovat heikkoja toimia, mutta tyhjää parempia. Suomea on pidetty varakkaana ydinmaana, kun se tosiasiassa on kuin Etelä-Euroopan heikot maat. Ilman EKP:n tukea Suomi olisi vakavissa ongelmissa, Coppola kirjoittaa.
 
Hän syyttää kovin sanoin Suomen hallitusta täysin vääränlaisesta talouspolitiikasta.
 
-Suomen valtiontalous kääntyi kuuden prosentin ylijäämästä yhden vuoden aikana neljä prosenttia alijäämäiseksi. Tämän vuoksi Suomen nykyinen hallitus toteuttaa politiikkaa, jonka tavoitteena on alijäämän painaminen alle kolmeen prosenttiin. Taloudelle, jonka tuotantokapasiteetti on supistunut merkittävästi, tällainen hallituksen toiminta on katastrofaalista.
 
Coppola korostaa, että Suomi on ollut taantumassa lähes neljän vuoden ajan.
 
-Se tarvitsee elvyttävää politiikkaa, ei verenvuodatusta, hän neuvoo.
 
Coppola huomauttaa, että osa Suomen vaikeuksista on seurausta yhteisvaluutta eurosta. Rahaliittoon kuuluminen estää Suomea muun muasta devalvoimasta valuuttaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Palaamme asiaan ja julkaisemme komenttisi.